header foto
 
Top Hockey

Afscheid Robin de Waard

28-4-2011

Het onvermijdelijke einde is inzicht.

De meesten van jullie zullen wel denken wat een dramatische titel, maar zo moeten jullie het absoluut niet zien.

Als trainer/coach weet je altijd dat er een tijd van komen en een tijd van gaan is. Mijn tijd om te gaan is nu helaas na vier fantastische jaren aanstaande. Je moet namelijk als trainer/coach nooit vergeten dat je niet meer bent dan een passant (beschermings reactie).

Zoals jullie hier boven kunnen lezen vind ik het toch wel helaas. Ik heb het namelijk erg naar mijn zin op HC de IJssel en ik ben deze geweldige club de afgelopen vier jaar echt als mijn club gaan zien. Daarom had ik zelf “ongeacht het resultaat” er nog wel een jaar aan willen vastplakken.

Het bestuur heeft echter besloten dat het tijd is voor een frisse wind binnen de groep (H1) en dat kan ik als topsporter prima begrijpen. Het is al redelijk uitzonderlijk in hockeyland dat je vier jaar achterelkaar dezelfde groep onder je hoede hebt. De meesten van jullie zij wellicht bekend met het verhaal over de houdbaarheid van een coach.

Ik heb dus vrede met de beslissing van het bestuur en wens hen veel succes bij het vinden van een waardig opvolger. Hij of zij krijgt de eer dit geweldige team verder te mogen leiden. Een waardig opvolger dat verdienen mijn (nu nog even wel) mannen zeker.

Ik heb de afgelopen vier jaar met enorm veel plezier met deze groep samengewerkt. Dit is iets wat nooit iemand nog van mij kan afpakken en daarom is dit dan ook de hoofdreden dat ik altijd met een zeer goed gevoel naar deze fase in mijn hockeyleven kan terugkijken.

Voordat ik ga afsluiten zijn er toch nog een aantal mensen die ik wil bedanken.

In eerste plaats natuurlijk alle mannen waarmee ik de afgelopen vier jaar mee heb mogen werken. Bedankt voor jullie inzet en het vertrouwen in mij. Daarnaast de leden van het technisch team, dat ik 2 jaar lang heb mogen voorzitten: Jean, Willemijn, Manon, Martine, Hans, Jarno, Jorit en Ron. Ik dank jullie allen voor het werk wat wij met zijn allen hebben verzet voor deze vereniging. Edwin en Hans ik wens jullie heel veel succes met de voortzetting hiervan. Het bestuur voor de samenwerking en het vertrouwen in mij en last but certainly not least important alle leden van HC de IJssel voor de gezellige tijd, die ik op HC de IJssel zeker heb mogen ervaren.

Daarnaast wil ik nog 2 mensen in het bijzonder bedanken. Dat zijn Chris de Keijzer en Jarno de Snoo. Ik wil deze twee heren bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun aan mij en het team de afgelopen jaren. Zij hebben samen met mij het begeleidingsteam van heren 1 gevormd en zijn voor mij altijd een belangrijk klankbord geweest.

Ik hoop velen van jullie de komende twee maanden nog te zien en zeker bij de wedstrijden van heren 1, want deze kunnen jullie steun op het ogenblik hard gebruiken.

Rest mij nu niets anders dan jullie allen nu nog het besten toe te wensen en hopelijk tot ziens.

Met vriendelijke groet,

Robin van der Waart

Sponsoren