header foto
 
Zaalhockey

Zaalseizoen Info 11-2023

Nieuws afbeelding 22-11-2023

Vanaf deze week starten de trainingen weer voor het zaalseizoen 2023/2024.

Het is de zaalcommissie gelukt om voor de teams het gewenste aantal trainingsuren in te huren. De trainingsschema’s zijn inmiddels naar de teams verstuurd. Let goed op in welke zaal je training hebt! Informatie per zaal kun je hieronder vinden.

Wat als jouw hele team niet komt trainen in de gehuurde zaal?

Mocht je als team onverhoopt niet kunnen trainen en daardoor geen gebruik maken van de zaal dan willen we jullie vragen dit z.s.m. en waar mogelijk al op voorhand door te geven aan de zaalcommissie zodat zij de zaal aan de andere IJsselteams kunnen aanbieden dan wel tijdig (en kosteloos) kunnen annuleren. Bij het aanbieden aan de andere IJsselteams houden we het principe van wie het eerst komt, wie het eerst maalt aan. Het eerste team dat reageert heeft dan een uurtje extra zaaltraining. 

Spelregels en speciale indoor outfit:

In de zaal gaat het er echt anders aan toe dan op het veld. Andere spelregels, andere outfit, andere wedstrijdduur, balken en geen zijlijnen, afwijkend aantal spelers… Lees je goed in en schaf de juiste materialen aan (marktplaats!!). Op de website van de KNHB vind je al flink wat info: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/hockeysoorten/zaalhockey 

De adressen van de gehuurde zalen:

 • Topsportcentrum Rotterdam
  Van Zandvlietplein, 3077 AA Rotterdam

 • Sportzaal Schollevaar
  Gong 1, 2907 GG Capelle aan den IJssel

 • Sportcentrum de Mammoet
  Calslaan 101, 2904 RT Gouda

 • Dick van Dijkhal
  Tobbepad 2, 2803 WH Gouda

Belangrijke afspraken voor trainen in de gehuurde zalen: 

Voor elke zaal gelden een aantal regels welke hieronder staan vermeld. Voor elke zaal geldt uiteraard dat schoenen met een donkere zool niet zijn toegestaan. Van de keepers wordt verwacht dat zij een stukje ductape over hun gespen doen op de klompen, zodat er geen krassen worden gemaakt op de vloer van de zaal. 

 • Topsportcentrum Rotterdam – de teams kunnen zich melden bij de ingang aan de rechterkant. Let alleen zelf goed op in welke zaal de training wordt gegeven. De zaal mag pas worden betreden als de training aanvangt.
  Er zullen 2/3 tassen zijn met spullen voor de zaaltraining die daar kunnen worden gehaald en kunnen worden achtergelaten. 

 • Sportzaal Schollevaar – voor deze zaal heeft elke JJ-team een toegangspas gekregen. Let op! Voor deze passen is borg betaald en dus willen we graag aan het einde van de zaaltrainingen weer alle passen inleveren. Elk team heeft een eigen tas gekregen dus hoeft er voor de JJ geen rekening te worden gehouden met het overdragen van materialen aan andere teams

 • Sportcentrum de Mammoet:
  Dick van Dijkhal: hier is geen beheerder aanwezig. De sleutel kan worden opgehaald bij de receptie van het naastgelegen Groenhovenbad. Dit kan al 15 minuten voor de trainingstijd. In deze zaal moet alles worden opgebouwd en aan het einde van de training weer worden leeg gehaald en opgeruimd tenzij een ander team daarna komt trainen. Na de training dient te sleutel weer bij de receptie van het zwembad ingeleverd te worden.
  Mammoetzaal 1 en 2: hier zijn beheerders aanwezig. Je kunt je 15 minuten voor de trainingstijd melden bij de beheerder en dan zal de kleedkamer die gebruikt kan worden, worden aangegeven. Ook hier moeten de balken zelf worden neergelegd en weer zo nodig worden opgeruimd.

 • Voor beide zalen in Sportcentrum de Mammoet geldt alleen dat we geen materiaal daar achter mogen laten; hiervoor gaan we voor een passende oplossing op zoek. 

Voor vragen en/of afmelding kan er gemaild worden naar [email protected]

Vragen over materialen mail je naar Ton op [email protected]

Met vriendelijke groet namens de zaalcommissie, Yvo de Melker en Wendy Tanasale


Sponsoren