header foto
 
Nieuws

Charlie Barto vertrekt bij Heren 1 na lopend seizoen

Nieuws afbeelding 12-5-2022

Het verblijf van de coach van Heren 1 Charlie Barto blijft beperkt tot één seizoen. De oefenmeester stopt na de huidige competitie op sportpark Dorrestein. Dit meldde Charlie de spelersgroep en het Hart van Zuidplas afgelopen weekCharlie volgde vorig jaar zomer de naar HC Westland vertrokken Willem Kauffmann op. 


Onze Heren 1 heeft dit seizoen met De IJssel met een dominerende speelwijze het nodige succes. Daarom komt het vertrek van Charlie enigszins als een verrassing.


"We hebben dit seizoen qua spel veel progressie gemaakt en we doen dat met veel lol met elkaar.”, aldus Charlie. Charlie wil in elk geval op gepaste wijze afscheid nemen van De IJssel. "Dat betekent zo hoog mogelijk eindigen.” Barto hoopt met De IJssel nog twee of drie plaatsjes te stijgen. "Om vijfde te worden moet er nog een hoop gebeuren, maar we gaan er wel voor.” vertelde Charlie tegenover Erik van Leeuwen van Hart van Zuidplas.


Aanvoerder Vincent Martens reageert nuchter en dankbaar: "Ik heb nu een aantal trainers en coaches zien komen en gaan en dat is altijd weer even omschakelen. Ik denk dat we dankbaar mogen zijn voor de ontwikkeling die we dit jaar onder Charlie en Axel hebben geboekt. We zijn een stuk aanvallender gaan hockeyen en we hebben meer zelfvertrouwen als 1steklasser gekregen.” Op de vraag of Vincent ook verbaasd was antwoorde hij: "Ja zeker, wij hadden wel door dat er een verschil van inzicht en af en toe wat frustratie was, maar de resultaten waren goed, het plezier was aanwezig en ook de samenwerking was fijn.”

Concluderend vatte de Vincent samen: "Ik denk dat er uiteindelijk een te groot verschil in beleving tussen spelers en groep was. Charlie begeeft zich al jaren in verschillende topsportculturen bij de grotere clubs in onze regio, bij ons gaan plezier en prestatie hand in hand en is het soms zoeken naar de balans. Daar heeft ieder zijn eigen visie op en het is aan de nieuwe coach om daar zijn eigen draai aan te geven. Het is fijn dat we op een goede manier onze eigen kant op gaan en het is mooi dat Charlie zich blijft inzetten voor de jeugd en de keepers op onze mooie club.” 


Op zondag 22 mei coacht Charlie zijn laatste wedstrijd op Sportpark Dorrestein. Rondom de wedstrijden van Heren en Dames 1 zijn er die zondag verschillende activiteiten georganiseerd door business club en evenementencommissie. Wij zouden u dus zeker aanraden om naar de club te komen. Gijs Haasnoot, bestuurslid hockeyzaken, geeft dat de opvolger van Charlie inmiddels klaarstaat en de club streeft ernaar om zo snel mogelijk de nieuwe coach te presenteren.


Foto: archief HvH

Sponsoren