header foto
 

Junioren HC de IJssel

De Commissies breedtesport en topsport zorgen samen voor allerlei zaken met betrekking tot hockeyactiviteiten van jongens en meisjes tussen de 10 jaar en 18 jaar oud.

Geen selectietrainingen binnen de jeugd.
Het samenstellen van teams ziet er dit jaar door de coronacrisis net iets anders uit dan dat je van ons gewend bent. In de gehele jeugd zullen géén selectietrainingen plaatsvinden. De TC begrijpt dat dit niet de meest ideale optie is, maar is ervan overtuigd dat dit de meest eerlijke oplossing is.

Waarom vinden er geen selectietrainingen plaats?
Het is veel werk om secuur te selecteren in een tijdperk waarin er maanden niet gehockeyd is. Mede waardoor vooruitgang niet tot nauwelijks eerlijk is vast te stellen. Aangezien er binnen het grootste gedeelte van jeugdcategorie op 1,5 meter afstand getraind moet worden, kunnen er geen duels/partijvormen gespeeld worden. Dit zijn essentiële onderdelen binnen het hockey, waardoor er geen goed beeld ontstaat van de desbetreffende speler.  Deze manier van ‘selecteren’ is in lijn met die van veel hockeyverenigingen uit de omgeving. 

Wat zijn de uitgangspunten bij het samenstellen van de teams?
- Op basis van de TIPS - formulieren (ingevuld door trainer/coaches)
- Er wordt een verticale lijn gehanteerd (van B2 naar A2 of van D1 naar C1)
- Voor de prestatieteams zal er nauw worden afgestemd met de trainer/coach
- Het blijft uiteindelijk maatwerk door de TC en niet zomaar het schuiven van spelers. De 'oude' data van voorgaande selecties worden ook gebruikt.

Wanneer worden de teamsamenstellingen gedeeld?
Dit zal gebeuren op 24 juni. Heb je nog vragen over de teamindelingen voor de jeugd? Mail dan naar [email protected] of [email protected]

 

Sponsoren