header foto
 

Recreatie hockey

Wat doet de recreatiehockey?

Uiteraard zijn niet alle leden van de IJssel even goed en wil ook niet iedereen topsporter zijn. En dat is dan direct waar het bij de recreanten om gaat!  Alle tweede en hogere teams binnen een lijn zijn recreatieteams en de indeling, organisatie en belangenbehartiging van die teams wordt verzorgd door de Technische Commissie.  

Onder de categorie recreatieteams vallen alle niet-prestatieteams uit de elftaljeugd (dus Jongens en Meisjes A t/m D), zowel zaal als veld. 

Belangrijke uitgangspunten bij recreatie zijn:

  • We voegen allemaal iets toe aan ons team (op ons eigen niveau);
  • Hockey moet leuk zijn en blijven en een team vangt elkaar op;
  • Er wordt sociaal gewisseld, dus we spelen allemaal even veel;
  • Er is bereidheid om in principe altijd aanwezig te zijn bij trainingen en wedstrijden; 
  • Je houdt je aan teamafspraken en gedragsregels;

Indeling van de teams

De teams zullen worden ingedeeld op het niveau dat naar inschatting het beste past bij hun kwaliteiten, zodat onze jeugdleden met veel plezier, maar ook enige uitdaging, de hockeysport kunnen beoefenen. De teams in worden ingedeeld aan de hand van een beschreven procedure (zie LINK). In de procedure is overigens vermeld dat spelers door opvallend spel het verzoek kunnen krijgen mee te gaan trainen in een prestatieteam gedurende het jaar. 

Training/coaching

De recreatieteams trainen 2x per week en de technische commissie zal zorgen voor passende trainers. Voor de teams wordt naast een trainer ook een coach gezocht. Trainers en coaches komen we vaak tekort, dus ben je bereid hierbij te helpen, meld je dan via [email protected] Voor trainers en coaches (indien niet een vader of moeder van een speler uit het betreffende team) is een vergoeding mogelijk

Elk team zorgt zelf voor een team manager, minimaal 4 gastouders en minimaal 2 scheidsrechters.

 

Sponsoren