header foto
 

FAQ - Veelgestelde vragen

Voor alle gevonden voorwerpen klik hier.

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Arbitrage  Aantal vragen: 3
 Gastouders  Aantal vragen: 13
 Horeca  Aantal vragen: 3
 Lidmaatschap  Aantal vragen: 1
 LISA Helpdesk  Aantal vragen: 5
 Nuttige sites  Aantal vragen: 2
 Technisch Team  Aantal vragen: 1
 Zaalhockey  Aantal vragen: 2

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Gastouders
Afgelasten van wedstrijden 
In geval van slecht weer zijn er altijd ouders en coaches die naar het clubhuis bellen om te horen of de wedstrijden door gaan. Indien je als gastouder al aanwezig bent en jou daarnaar gevraagd wordt, verwijs men dan naar de Website. Daar wordt tijdig op aangegeven indien wedstrijden niet doorgaan.  
Consumptiemunten 
Er zijn consumptiemuntjes voor de volgende mensen: 

Groene muntjes: 1 per Scheidsrechter 

Oranje: muntjes: 4 per bezoekend team (de gastouders mogen ook gebruik maken van de muntjes voor een kopje koffie of thee) 

De consumptiemuntjes liggen in de Gastouder locker. Als er niet meer voldoende muntjes zijn, vraag dan bij de bar om een nieuwe voorraad.
 
Hoe kan ik gastouder worden? 
Je kan je aanmelden via het mailadres; [email protected]  
Hoe laat moet de eerste gastouder aanwezig zijn? 
Het hek van de club wordt door de Bardienst een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd open gedaan zodat iedereen het terrein op kan. 

De eerste wedstrijden beginnen meestal om 9.00 uur. Zorg dat je om 8.30 uur aanwezig bent, zodat je iedereen naar behoren kunt ontvangen. Ook hebben de coaches dan voldoende tijd om de pionnen -die ze bij jou, bij de Gastouder balie op komen halen- op de velden uit te zetten.

Bij uitzondering begint de eerste wedstrijd om 8:30 uur, zorg er dan voor om óók een half uur van tevoren aanwezig te zijn dus om 8:00 uur.
 
Na de Jongste Jeugd wedstrijden 
Na de Jongste Jeugd wedstrijden dienen de coaches het veld op te ruimen en de pionnen weer in te leveren bij de Gastouder balie. Zorg er voor dat er evenveel pionnen worden ingeleverd als er uitgereikt zijn. De pionnen dienen door de Gastouders terug in de Gastouder locker te worden gelegd. 
Het Wedstrijdschema, de consumptiemuntjes en de fluitjes worden doorgegeven aan de volgende Gastouder.
 
Waar kan ik de spullen vinden die ik nodig heb als gastouder? 
De benodigde spullen vinden zich in de Gastouder locker nr. 18. Op de Gastouder locker zit een slot, de sleutel hiervoor kun je vragen aan de bar. In de locker bevinden zich het Gastouder boek (met handige informatie), Pionnen, Fluitjes, Plastic consumptie muntjes en Hesjes. (Oranje hesjes voor de Gastouders en Lichtblauwe voor de Scheidsrechters en Spelleiders)  
Waar kan ik naar toe met vragen over de gastouders? 
Voor vragen, opmerkingen of klachten kunt u terecht bij de Gastouder coördinator;  Ingrid Krijgsman [email protected]  
Waar moeten coaches de webstrijdformulieren inleveren? 
De digitale wedstrijdformulieren dienen door de coaches voor zondagavond 20.00 uur te worden ingevoerd in LISA. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: Jeroen op ‘ t Rood - Voorzitter commissie wedstrijden Tel.: 06-13095365  
Wat doe ik als er geen scheidsrechter is? 
Probeer op de club iemand te vinden die de wedstrijd kan fluiten. In geval van problemen kun je contact opnemen met: Sjoerd Keijzer - Scheidsrechters commissie Tel.: 06-23929399  
Wat doe ik met gevonden voorwerpen? 
Graag de gevonden voorwerpen in de blauwe bak halverwege de gang leggen.  
Wat moet de laatste gastouders van de dag doen? 
De laatste gastouder zorgt er voor dat: 
 • Alle materialen (Pionnen, Fluitjes, Gastouder boek) in locker nr.18 zijn opgeborgen. 
 • De cornervlaggen worden opgeborgen in de opslagruimte waar de locker zich bevindt (dus niet ín de locker).
 • Van het wedstrijd formulier, waarop de aanwezigheid van de scheidsrechters is genoteerd, een foto van maken en mailen of via whatsapp sturen naar: Sjoerd Keijzer - Scheidsrechters commissie Tel.: 06-23929399
 
Wat moet ik allemaal regelen rondom de scheidsrechtes? 
Haal bij binnenkomst op de club direct het wedstrijdschema op, wat voor je klaarligt achter kassa bij de bar, en neem deze mee naar de Gastouder balie. Op het wedstrijd schema staat per wedstrijd vermeld wie de scheidsrechters zijn.
Het wedstrijdschema staat ook op de website van de IJssel.

Indien een scheidsrechter 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd niet aanwezig is, moet er met hem/haar contact worden opgenomen. Op de website staan alle gegevens van de leden en kan er zo nodig een vervangende scheidsrechter worden gebeld. Of vraag aan één van de ouders om te fluiten. 

Noteer op het wedstrijdschema: 
 • indien een scheidsrechter niet is gekomen en ook niet voor vervanging heeft gezorgd. 
 • indien een fluit wordt geleend en of deze weer is ingeleverd 2 Indien de scheidsrechters gebruik maken van een scheidsrechters fluit van de club, krijgen zij de consumptiemunt uitgereikt ná het inleveren van de (schoongespoelde) fluit. Er zijn in totaal 8 fluitjes beschikbaar.
 
Wat wordt er van een gastouder verwacht? 
Als Gastouder ontvang je de bezoekende en de thuis spelende teams. Je legt iedereen uit op welk veld ze spelen en waar dat is. Je deelt Pionnen en Fluitjes uit en zorgt er ook voor dat deze allemaal weer ingeleverd worden.
Je geeft aan ieder bezoekend Team 4 Oranje consumptiemuntjes en aan iedere scheidsrechter / spelbegeleider 1 Groen consumptiemuntje. (als ze een fluitje lenen, na het inleveren ervan!) 

 De Gastouders zijn ook een aanspreekpunt in geval van: 
 • Calamiteiten 
 • Blessures (EHBO-kist ligt bij de Gastouder balie, ijsklontjes in de vrieskist onder de Gastouder balie) 
 • Algemene vragen 2 Verder zorgt een Gastouder er voor dat: 
 • De toiletten toonbaar zijn (indien ze vies zijn, dit melden aan de bar) 
 • Dat er voldoende toiletpapier aanwezig is (verkrijgbaar achter de bar); 
 • Het in en om het clubhuis netjes is (en blijft). Geef het goede voorbeeld door af en toe wat op te ruimen, maar spreek ook mensen aan die afval achterlaten.
 

Sponsoren