header foto
 

FAQ - Veelgestelde vragen

Voor alle gevonden voorwerpen klik hier.

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Arbitrage  Aantal vragen: 3
 Gastouders  Aantal vragen: 13
 Horeca  Aantal vragen: 3
 Lidmaatschap  Aantal vragen: 1
 LISA Helpdesk  Aantal vragen: 5
 Nuttige sites  Aantal vragen: 2
 Technisch Team  Aantal vragen: 1
 Zaalhockey  Aantal vragen: 2

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Technisch Team
Visie NHC De IJssel 

 

Visie van NHC de IJssel.

 

Als vereniging streven wij er naar dat elk lid zich volledig kan ontplooien en houden daarbij de volgende doelstelling aan.

 

Een lid moet zich maximaal kunnen ontplooien onder optimale omstandigheden.

 

Als je dit vertaalt naar de club betekent dit het volgende:

Je neemt als de club de verantwoordelijkheid om te zorgen dat de randvoorwaarden in orde zijn. Denk dan ondermeer aan voldoende trainingstijd, voldoende goed materiaal om mee te trainen, dat er een trainer en een coach is en dat deze ook de kennis van zaken hebben om daadwerkelijk een verbetering op hockeygebied voor elkaar te krijgen.

 

Naast ontplooiing op hockeygebied streven wij als club ook naar een ontplooiing op vele andere gebieden. Denk daarbij aan de:

v Persoon

v Trainer

v Scheidsrechter

v Bestuurslid

v Manager

v Vrijwilliger

v Etc.

Ontplooiing op hockeygebied is het belangrijkste gebied. Je wordt namelijk niet zomaar lid van een hockeyclub, je wilt ook die specifieke hockeyvaardigheid onder de knie krijgen.

 

In eerste instantie kies je voor hockey, omdat je het leuk vindt. Het feit is wel dat niet iedereen hetzelfde talent heeft en daar moet je ook als club mee rekening houden. Doe je dit niet dan kies je ervoor dat een bepaald deel van de leden zich niet volledig kan ontplooien. Met als gevolg dat zij en de vereniging niet de doelstelling haalt.

 

Wij moeten dus als club het feit accepteren dat er verschillen zijn tussen zijn tussen de diverse leden.

 

Als je dit weer vertaalt naar de club, betekent dit het volgende:

Je hebt dan te maken met een bepaalde gelaagdheid binnen de club. Je hebt dan te maken met top- en breedtesport. Hierdoor zorg je als club ervoor, dat je aan ontplooiing op hockeygebied van het individu kan voldoen. Alle leden kunnen namelijk op hun niveau hockeyen. Daarnaast is het van belang dat alle breedtesportteams zo getraind worden dat je als laatbloeier, in een breedtesportteam, de kans houdt om door te stromen in een topsportteam.

 

Door een goede uitvoering van het bovenstaande verhaal probeer je het volgende te bereiken:

v Het hockeyniveau van de hele club naar een hoger plan brengen.

v Voldoende uitdaging te bieden, zodat talenten ook op de club blijven.

v Zorgen dat elk individu zich maximaal ontplooit.

 

Een ander voordeel van een goed beleid/verhaal is dat je als club aantrekkelijker wordt voor sponsoren. Het is namelijk ook zo hoe hoger je speelt hoe meer aandacht je van de media krijgt.

 

 

Specifiek voor de jongste jeugd.

 

Voor de jongste jeugd is het bovenstaande niet van toepassing.

Daar volgen wij de het beleid van de KNHB. Wat inhoudt dat wij in principe niet selecteren bij de jongste jeugd. Het spelplezier en leren van het hockeyspel staan voorop en zolang de kinderen plezier hebben en ballen raken, ontwikkelen ze zich vanzelf.

Daarnaast is het op jonge leeftijd vaak nog helemaal niet duidelijk welke kinderen het later goed gaan doen. Bij de één valt het muntje wat eerder dan bij de ander.

 

In enkele gevallen kan een uitzondering gemaakt worden bv. voor de 2e jaars E en/of de D8-tallen. Daar kan je bij ruim voldoende kinderen die al een aantal jaar hockeyen, motorisch en qua motivatie goed zijn wel een soort van selectie toepassen.

Dit moet elk jaar  weer worden bekeken en moet het technisch team en dan met name het kaderlid jongste jeugd overgaan tot besluitvorming op dit punt.

 

 

Doelstelling.

 

Bij elke visie hoort ook een doelstelling.

 

De doelstelling die de NHC de IJssel als vereniging heeft is het kunnen bieden van minimaal 2de klasse niveau bij dames en heren 1.

 

Aan de hand van de doelstelling van de eerste teams bij de senioren kunnen de diverse doelstellingen voor de diverse andere teams worden vastgesteld. Dit zal elk jaar weer moeten gebeuren door het technisch team.

 

 

 

 

Sponsoren