header foto
 

Historie NHC de IJssel

De geboorte en rijping van NHC de IJssel

1975

In de regionale pers verschijnt het bericht dat er plannen zijn om een Nieuwerkerkse hockey club op te richten.

1976

De IJssel wordt opgericht. Ruim zestig Nieuwerkers hebben zich aangemeld. We kunnen beginnen.
Het tenue wordt bepaald en door de KNHB goedgekeurd. Een Oranje flanel shirt met lange mouwen en donkerblauwe caban broek of rok.

Op zondag hockeyen we op het veld waar de korfbal op zaterdag speelt. Het hobbelige veld wordt met dispensatie goedgekeurd door de bond. Van de voetbalclub worden kleedkamers gehuurd. We worden aspirant-lid van de KNHB. 

1977

De IJssel voorziet in een behoefte. We krijgen van de gemeente een plaatsje in het bestemmingsplan van sportcomplex Dorrestein. De eerste standaardteams starten de competitie in de onderbond. 

1978

Nog steeds gebruiken we de het clubhuis en de kleedkamers van de voetbalclub. Het wordt te klein. De Hockey- en Korfbalvereniging gaan samen in een nieuw clubhuis, een oude maar ruime voormalige directiekeet.

1979 

Het grasveld wordt in het weekeinde te zwaar belast. We wijken uit naar de ligweide van het nabijgelegen (buiten)zwembad. Daar spelen we tot 1986 onze wedstrijden! 

1986 

Het sportcomplex Dorrestein is klaar. De club krijgt één kunstgrasveld en één grasveld. Het kunstgrasveld wordt met lichtmasten, hekken en dug-outs opgeleverd. 

1987

De KNHB geeft toestemming om wedstrijden op het kunstgrasveld te spelen. Met een wedstrijd tussen de dames van Nederland en de USA wordt het veld ingewijd. We worden officieel lid van de KNHB.

1988

Het oude clubhuis wordt onbewoonbaar verklaard. Het nieuwe clubhuis wordt feestelijk in gebruik genomen.

1996

De IJssel is twintig jaar jong. Heren 1 speelt een jubileumwedstrijd tegen de Boekaniers

1999 

De club groeit gestaag en de velden worden overbelast. Het natuurgrasveld is definitief verleden tijd. Het tweede kunstgrasveld wordt opgeleverd en feestelijk geopend.

2001

De IJssel bestaat 25 jaar en viert dat met een Gala en een Lustrumdag.

2002

Het eerste kunstgrasveld is volledig kaal en wordt na 15 jaar vervangen door een nieuw veld. Het wordt wederom met een feest ingewijd.

2005

De eerste paal wordt geslagen op maandag 11 juli, waarna de verbouwing kan worden gestart.

2006

8 januari opent Tamara Venrooy, wethouder, door middel van het onthullen van het logo dat in de vloer is gelegd, officieel het volledig verbouwde clubhuis.

2013

In de zomer van 2013 verhuist de korfbalvereniging naar De Kleine Vink. Wij krijgen er op die locatie een derde kunstgrasveld bij. De bestaande kunstgrasvelden worden vervangen door twee semi-water velden. Ook wordt een klein veldje aangelegd voor keeperstrainingen.

 

Sponsoren