header foto
 

Arbitrage HC de IJsselOm bij de basis te beginnen, draait de club op vrijwilligers waaraan activiteiten worden gekoppeld. Een van die activiteiten is het fluiten van thuiswedstrijden tijdens de competitieweekenden. 

Ongeacht de leeftijd wordt vanaf het 1ste jaar B-jeugd begonnen met het verkrijgen van de clubscheidsrechterskaart. De KNHB heeft verplicht gesteld dat een ieder die in dat jaar de leeftijd van 16 bereikt zijn/haar kaart moet hebben gehaald. 

Het niet hebben van een clubscheidsrechterskaart betekent dat je dan niet spelgerechtigd bent, je mag dus niet spelen! Het gevolg is dat bij controle de wedstrijd ongeldig kan worden verklaard of zelf 3 punten in mindering kunnen worden gebracht.

Na het behalen van je clubscheidsrechterskaart sta je genoteerd in LISA. Dit houdt in dat je jezelf kan indelen op een wedstrijd of door de arbitragecommissie op zaterdag of zondag wordt ingedeeld op een wedstrijd die bij jouw niveau hoort. De arbitragecommissie streeft naar een evenredige verdeling van de wedstrijden onder haar actieve scheidsrechters. In principe wordt je alleen ingezet als je zelf ook thuis moet spelen. Dit betekent dat je ongeveer 4 tot 5 keer per seizoen aan de beurt bent om te fluiten.

De richtlijnen van de arbitrage bij HC de IJssel vind je in onderstaand document:

http://www.hcdeijssel.nl/files/library/briefing%20scheidsrechters%20seizoen%202016-2017.pdf

En hieronder een document met tips voor scheidsrechters:

http://www.hcdeijssel.nl/files/library/tips%20voor%20scheidsrechters.docx

De arbitragecommissie voor zaterdag is te bereiken op dit mailadres:
mailto:[email protected]
De arbitragecommissie voor zondag is te bereiken op dit mailadres:
mailto:[email protected]


 

Sponsoren