Lars Waasdorp district-strafbalkampioen

4-6-2012  | 

Bij de districtskampioenschappen van de Nationale Shell Strafbalcompetitie, zondag 3 juni bij HC Rotterdam, is Lars Waasdorp districtskampioen geworden. 

Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de landelijke finale op 16 juni in Amsterdam.


Jongens

Bij de jongens wisten Lars Waasdorp (clubkampioen) en Marnik Rietveld (runner up) zich via de voorronde rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale.

De voorronde van Marnik was extreem spannend en werd pas na ‘een verlenging en sudden death’ beslist. De halve finale was voor Marnik echter het eindpunt. Hij had zijn strafbalkruit verschoten in een uitstekende voorronde.

Lars daarentegen scoorde in de halve finale –net als in de voorronde- al zijn strafballen. In de finale bleef hij ook foutloos en behaalde daarmee het districts­kampioenschap. Lars is daarmee een van de eerste districtskampioenen die zonder missers het kampioenschap wist binnen te halen. Lars zal onze club vertegenwoordigen bij de landelijke finale op 16 juni a.s. in het Wagener Stadion.

Meisjes

Bij de meisjes wisten Anna van Rossem (clubkampioen) en Joyce Tulling (runner up) zich net als de jongens rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale. Anna blonk uit in strakke strafballen halfhoog of op de plank. Joyce blonk uit in ballen in de kruising. In de halve finale lukte het Anna en Joyce niet om hun hoge niveau vast te houden en werden ze uitgeschakeld. Terugkijkend toch een prima prestatie en een die hoop biedt voor de toekomst. 

Keepers

De keepers hadden het moeilijk. De IJssel trad met Daan Stuyts en Adriënne Scholte aan met twee jonge talentvolle keepers en zij moesten ‘opkeepen’ tegen jongens en meisjes van 15/16 jaar. Zowel in de voorronde als in de herkansing stopten ze 2/3 strafballen, maar dit was onvoldoende om zich te plaatsen voor de halve finale. Net als bij de meisjes biedt hun prestatie hoop voor de toekomst. Ze zullen alleen maar beter worden.

Landelijke finale

Met het winnen van de districtskampioenschappen mag Lars zijn strafbalkwaliteiten laten zien in de landelijke finale in het Wagener Stadion op 16 juni. Zal hij de prestatie van Jim Houtkamp kunnen evenaren of zelfs overtreffen? Wij wensen Lars veel succes en plezier.

De Strafbalcommissie