Bondscoach van Ass drillt coach ME8

15-11-2011  | 

Maurits van den Berg, coach van ‘zijn’ meiden E8, werd vrijdag 11 november meegelokt naar hockeyclub De IJssel. Geen onbekend terrein voor hem, maar de reden van het bezoek aan de club was deze specifieke dag echter niet dat zijn team, maar juist hij aan een training werd onderworpen. En niet van de eerste de beste.

Dat Maurits na een groot aantal jaren ‘samenwonen’ zijn vriendin besloot ten huwelijk te vragen, was de aanleiding van de hockeytraining. Komende week trouwdag, deze week moest er door zijn maten natuurlijk ‘iets’ georganiseerd worden…

Het enthousiasme waarmee hij de dames van E8 naar voren schreeuwt, stond in schril contrast met zijn hockeyvaardigheden, hadden zijn vrienden bedacht en omdat één van hen Paul van Ass, succesvol coach van het Nederlands herenteam kent, werd aan hem gevraagd de toekomstige bruidegom een lesje te leren. De sympathieke bondscoach twijfelde niet, zag de lol van de actie wel in en zei zonder meer ‘ja’ op de uitnodiging.

Bij Hockeyclub De IJssel werd het initiatief ook van harte ondersteund. Het hek ging voor de gelegenheid een uurtje eerder open en trainingsmateriaal werd beschikbaar gesteld. Na afloop schoof de coach in de bestuurskamer aan voor een gezellige nazit.

Of Van Ass nog iets van fit talent heeft mogen bespeuren valt te betwijfelen. Waarschijnlijk is het Holland Heineken Huis straks bij de Olympische Spelen in Londen het hoogst haalbare voor het goedwillende trainingsclubje, dat zowel de bondscoach als De IJssel heel hartelijk wil danken voor hun geweldige medewerking!