Bekendmaking wedstrijdplanning c.q aanvangstijden

9-5-2011  | 

Bekendmaking wedstrijdplanning c.q aanvangstijden

Omdat ik nog steeds veelvuldig de vraag krijg waarom de tijden van de wedstrijden pas op zo'n korte termijn bekend worden gemaakt zal ik kort uiteen zetten waarom ik daarvoor kies.

Allereerst moet een vereniging volgens de richtlijnen van de KNHB de aanvangstijden van de wedstrijden uiterlijk om 19.00 op de maandag voor de wedstrijd bekend hebben gemaakt in de standenmotor. Zelf probeer ik dit altijd op de woensdag voor deze maandag te doen, echter komt het weleens voor dat dit later is.

Ten tweede is het zo dat het heel regelmatig voorkomt dat kort voor de wedstrijd door de coaches/ managers (ook van andere verenigingen) nog verzoeken worden gedaan om een wedstrijd laat of vroeg te spelen in verband met lenen van spelers of andere zaken. Als de tijden dan al bekend zijn gemaakt in de standenmotor is het niet meer mogelijk om deze tijden te wijzigingen. Ik zal dan dus alle betrokken teams en verenigingen moeten gaan bellen met het verzoek de wedstrijd nog te mogen verplaatsen. Dit is niet wenselijk omdat dit veel tijd en moeite kost. Door de tijden wat langer uit de standenmotor te houden heb ik voor dit soort verzoeken meer ruimte.

Ik hoop dat voor iedereen duidelijk is waarom ik voor deze werkwijze kies en deze al het hele seizoen hanteer en dit in de toekomst ook zal blijven doen.

Claire de Hoog,  wedstrijdsecretaris zaterdag