UPDATE: Diggy Dex en Shary-An Nivillac bij 35-jarig bestaan NHC de IJssel

25-4-2011  | 
PERSBERICHT

Op 13 mei 2011 bestaat de Nieuwerkerkse Hockeyclub NHC de IJssel 35-jaar. Dit wordt gevierd met een feestavond en een groot aantal activiteiten in de periode van 1-11 juni 2011. Tijdens de activiteiten vindt een aantal optredens plaats.

Shary-An Nivillac op 5 juni 2011 om 16:30 uur

Op dertienjarige leeftijd deed Shary-an mee aan een kerkelijk songfestival. Inmiddels staat ze voor een mix van Soul, R&B en Jazz. De enthousiaste zangeres staat aan het begin van een muzikantenopleiding. Met een beetje geluk leert ze haar belangrijkste lessen in The voice of Holland.

Week na week imponeerde de jonge zangeres zowel de jury als het publiek met haar stem en haar enthousiasme. Met haar performances van 'Just Like A Pill', 'Killing Me Softly' en 'Ain't Got No' won ze de harten van stemmend Nederland. De twee laatstgenoemde bereikte zelfs de Single Top 100 op respectievelijk #67 en #16.

In de halve finale moest de jonge zangeres het helaas afleggen tegen Kim de Boer. Haar coach Angela Groothuizen koos ervoor om Kim mee te nemen naar de finale.

Meer informatie over Shary-An Nivillac: http://www.shary-an.nl/

Diggy Dex op 11 juni om 20:00 uur

Rapper / Producent Diggy Dex is vanaf 2000 actief met de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. Dit resulteerde in twee albums, twee singles, een handvol videoclips (op The Box, TMF, MTV) en optredens op o.a Lowlands, de Uitmarkt, Planet Rock en alle bekende podia in Nederland en België. In 2002 wint D.A.C bovendien de publieksprijs in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

In November 2006 verschijnt Diggy Dex zijn solo-debuut Verhalen vanuit de sofa. Dit hooggewaarde album ontvangt goede kritieken binnen en buiten de Nederlandse hiphopscene. ‘Humoristisch, poëtisch en vol bravoure' (NRC next). ‘Een krachtig en constant album' (Statemagazine). Naar aanleiding van dit album treedt Diggy Dex veelvuldig op door het land, samen met Skiggy Rapz (Grote Prijs van NL-winnaar 2003) op o.a. Mystery Land, Breda Barst, Solar Festival, Amsterdam Dance Event en de Bevrijdingsfestivals.

Op 25 September 2008 verschijnt Diggy Dex zijn langverwachte tweede soloalbum Mayonaise voor de ziel. Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, 3voor12, NRC en OOR trekt Diggy Dex vervolgens langs de Nederlandse podia en festivals. Van dit album verschijnen tevens vier videoclips (De meest exclusieve Jansen, 1,2,3,4, Ideale schoonzoon en Gescheiden wegen) die allen veelvuldig op TMF & MTV te zien zijn.

Juni 2009 verschijnt de single Slaap lekker (Fantastig toch) in samnwerking met de Vlaamse singer/songwriter Eva de Roovere. Het tweetal is veelvuldig te horen op radio en televisie in Nederland en in Belgie en te gast bij onder andere 3FM, Radio 2 en TMF. Het nummer schopt het tot de regelrechte zomerhit van 2009 met een nummer 1 notering in de Mega Top 50 in Nederland en een nummer 2 notering in de Vlaamse Ultra Top 50.

Het derde solo-album ‘Lange nachten, korte dagen' is in oktober 2010 verschenen.

Meer info over Diggy Dex: http://www.diggydex.nl/.

NHC de IJssel is verheugd dat beide artiesten tijdens het 35-jarig bestaan Acte de Présence geven.

NHC de IJssel