Verslag Londen Tour MB3

1-6-2014  | Van donderdag 29 mei tot en met zaterdag 31 mei zijn de meiden van B3 naar Londen geweest om daar 2 wedstrijden te spelen en Londen te verkennen.Donderdagochtend om 09.00 uur vertrok het team onder begeleiding van 6 vaders van HC DE IJSSEL via Calais, naar Dover om vervolgens naar Londen te rijden.Donderdagavond stond de eerste wedstrijd op het programma. En de IJSSEL begon gelijk goed aan deze UK tour door met 4-0 te winnen. Na de wedstrijd was er een gezellige meeting waar de meiden onder het genot van pizza's elkaar beter konden leren kennen.

Vrijdagochtend vroeg vertrok het team naar Londen City om o.a. de Londen Eye te bezoeken.


En natuurlijk werd er ook flink geshopt in Londen.Zaterdagochtend vroeg moesten de meiden zich al vroeg klaar maken voor DE wedstrijd waar we voor naar Londen kwamen. Om 11.00 ging de wedstrijd van start. En een wedstrijd was het! Na 15 minuten kwam HC DE IJSSEL op voorsprong door een uitbraak van Fabienne van Reeuwijk die 1 op 1 met de keepers kwam te staan en scoorde. Het goal van de IJSSEL werd in de eerste helft leeg gehouden door geweldige reddingen van Marieke Koekkoek. De tweede helft nam Iris Fontijn deze taak over en deed dit voortreffelijk. De Swhawks zetten volop de tegenaanval wat zorgde voor een zinderende wedstrijd. MB3 kwam steeds sterker in de wedstrijd te zitten en had nog een enorme kans toen Naomi Smit een keiharde bal op de lat sloeg. Het samenspel tussen Marieke van Rossem, Naomi Bassie en middenvelder Marloes Helder liep uitstekend. De kansen werden in de laatste minuten bij beide teams gecreƫerd en 2 minuten voor tijd wisten de Swhawks meiden op 1-1 te komen. Dit werd ook de uitslag. De meiden van de IJSSEL hebben in deze wedstrijd topmentaliteit laten zien en waren super goed!

Na de wedstrijd werden beide teams gehuldigd met een UK-NL medaille en was er een gezamenlijk BBQ. Het geweldige weer was een mooie kroon op het weekend. Na deze gezellige middag werd de terugreis ingezet en om 23.00 uur was MB3 weer veilig thuis in Nieuwerkerk.